fredag, januari 20, 2006

Pocduc på Hugos


Från och med idag går det att köpa Pocduc plånböcker på Hugos kaffe och deli i Uppsala.

torsdag, januari 19, 2006

Pocduc tags


Varje Pocduc nummreras i stigande ordning. Allt som är tejpat hos Pocduc får ett eget serienummer. Med varje Pocduc följer det med en hemmagjord tag med serienummret. Varje tag är unik och ingen är den andra lik. På baksidan är står det handskrivet t ex "Pocduc #11 2006" som säger att det är just nummer elva tillverkad år 2006. Det kan ses som ett äkthetsbevis.

Detta serienummer sitter också fast på eller i plånboken på ett eller annat sätt. I framtiden kan det finnas en poäng med att veta vilket serienummer du har på din plånbok. Kanske för att du kan få någonting eller säga någonting med det. Vad det än nu är så kommer det att märkas på pocduc.com vad det är.

tisdag, januari 17, 2006

Välkommen till Pocduc

Det finns ingen klar plan för vad Pocduc är eller kommer att vara så jag kommer bara att berätta om vad det är just nu. Just nu gör jag plånböcker av gaffa-tejp som går under namnet Pocduc.

Standardmodellen är en 2-fold och ingen är riktigt någon annan lik. Den modellen har fyra fack för kort och ett sedelfack. Jag har även gjort en modell som bara har fyra fickor för kort.

Varje plånbok är konstruerad och producerad av mig. Plånböckerna är inte gjorda av någonting annat än tejp, förutom den etiketten jag på ett eller annat sätt sätter på plånboken.

Allt som görs under benämningen Pocduc numreras. När jag skriver det är högsta numret 12.

Det finns några otydliga idéer om ytterligare saker som kommer att rymmas under Pocduc men jag låter det tills vidare vara osagt.